‘CAMİ VE GENÇLİK' SEMİNERİ

16.10.2014 12:28:52

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından din görevlilerine ‘Cami ve Gençlik' konulu seminer düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından din görevlilerine ‘Cami ve Gençlik’ konulu seminer düzenlendi.
Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müezzinler ve imamlar katıldı. Seminerde konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, “Bu sene seçilen tema gençliktir. Tabi bunu klasik manada olmaması gerekiyor. Yani gençlik camilere namaza gelsin, hedef bu değil. Gençler zaten camiye her gün geliyor. Camiler ve camideki görevliler, gençlere karşı görevlerini ifa etsinler. İşin altında bu mana var. Bazı konularda Türkiye’de ki dini hayatın incelenmesi bakımından, başarılarımız var ama bazı konularımızda da eksilerimiz var” dedi.
Maraşlıgil ayrıca, “Gençliğimizin yüzde 47’si Kur`an-ı Kerimi Arapçasından okuyabiliyor. Bu çok güzel bir başarıdır. İmamlarımızın, müezzinlerimizin ve Kur`an kursu yöneticilerimizin bir başarısıdır. Orucuna sağlam bir gençlik var, bayram namazına sağlam bir gençlik var fakat 5 vakit namazda zafiyet olan bir gençlik var. Bunları camiye gelip gelmemeleri ile ölçmüyoruz, namaz kılıp kılmamaları ile ölçüyoruz” ifadelerini kullandı.